Sl/En

Poznaš občutek, ko se zazreš v omaro, 


ki si jo sam(a) sestavil(a)? Ali pa ko se prvič usedeš na klop, ki je bila pred tem predalnik in si ga malo prej dokončal(a) skupaj s prijatelji? To in še več nudijo izobraževalne delavnice, ki prostorom zagotovijo celovito in kvalitetno prenovo po principih ponovne uporabe. Mladim in zaposlenim aktivno vključenim v proces od zasnove do izvedbe pa prav posebno izkušnjo skupinskega ustvarjanja.


Četrtni mladinski center Šiška (2018)
ČMC Šiška je bil že drugi center prenovljen po principu ponovne uporabe materialov, a je bil poseben na drugačen način. Ker je vsak drugačen. Ker je lahko. Toliko mladih na enem mestu še nismo videli. Vsak si je želel poskusiti vrtati, “šraufati”, pleskati, izdelovati napise in biti del gradbišča. Toliko da ni prišlo do trenja, kdo bo pleskal z največjim valjčkom in največkrat držal “bormašino” v rokah! To je tisto, kar tudi nas pelje dalje! Angažma, želja in motivacija po ustvarjanju svojega prostora mladih in zaposlenih. Stvari smo postavili na svoje mesto in s petkom trinajstim, na peti dan našega truda in dela, zaključili z neverjetno izkušnjo in misijo.
Preberi več  Pozor gradbišče: Mladi zmaji Šiška
Četrtni mladinski center Zalog ČAMAC (2017)
Prva mladinska izobraževalna delavnica. Dan, ko smo okrepili trdnjavo in se povezali z mladimi in mladinskimi delavci, ki so polni “out of the box” uporabnih idej. Nabrale so se stare omare, pisalne mize, stoli in odpadni les, ki smo ga razstavili in sestavili v neverjetno zasnovan ter uporaben prostor. Mladi so dobili računalniško mizo, za katero stojiš. Pa tudi znanja, veščin in novih spoznanj se niso branili. Mi na nikogar ne pozabimo, zato so zaposleni dobili tudi nove seksi pisarne.
Mladinski center Legebitra (2018)
Prenova MC Legebitra je bila nepozabna sestavljanka zase, kjer smo skupaj z mladimi, zaposlenimi, prostovoljci in našo ekipo iztisnili vso možno kreativo iz prostora. Ste si že šli pogledati njihova neverjetna mavrična vrata? Imajo tudi najbolj multifunkcionalno mizo, ki jo lahko pospraviš na steno. Imeniten zeliščni vrt za druženje sredi prestolnice in paletno poletno henganje. Ne verjameš? Le na Trubarjevo 76a. Ta ambient je bil že tretji, le kaj prinesejo ideje, kreativa in sodelovanje pri naslednjem.
Izjave naročnikov:

"Zame je bila izkušnja
čudovita! Veliko sem se
od ekipe Preoblikovalnice
naučil, užival sem v
razbijanju stvari, najraje pa
seveda brusil. Imel sem
priložnost delati stvari,
ki jih rad počnem, vendar
so te priložnosti zelo redke.
Hvala vam, d’best ste!"
E.R. (mladi udeleženec)

"Strokovni, okretni,
fleksibilni, prijazni,
pedagoško podkovani,
zanesljivi, razumevajoči.
Fajn tim, ki diha isti zrak."
(mladinski center)